با حضور رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران و مسئولین مدیریت بحران کشور و وزارت بهداشت صورت پذیرفت
افتتاح دهمین کنگره بینالمللی سلامت در حوادث و بلایا/رونمایی از نخستین کتاب کامل دانشگاهی مدیریت زخم در ایران
دهمین کنگره بینالمللی سلامت در حوادث و بلایا با حضور دکتر نادر توکلی سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران و با حضور مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی و مسئولین حوزههای مختلف مدیریت بحران در مرکز همایشهای بین المللی رازی افتتاح شد. در این رویداد چهار کتاب از جمله نخستین کتاب کامل دانشگاهی مدیریت زخم در ایران نیز رونمایی شد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر نادر توکلی سرپرست دانشگاه در دهمین کنگره بینالمللی سلامت در حوادث و بلایا با تشریح این رویداد و همچنین رونمایی از چهار کتاب عنوان کرد: این کنگره با همکاری 23 نهاد حوزه مدیریت بحران کشور برگزار میشود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به برگزاری دهمین کنگره بینالمللی سلامت در حوادث و بلایا در هفته تاسیس بسیج مستضعفین با شعار "با مردم برای مردم" بر تمرکز بر مشارکت مردمی تاکید کرد و گفت: در سطح دانشگاههای علوم پزشکی نیاز به تغییر ساختار - نه ایجاد ساختار است تا با بهره گیری از ساختار HSE با متولی بودن تمام حوزههای دانشگاهها برای مدیریت خطر و بلایا اقدام کرد.
توکلی در ادامه با اشاره به رونمایی چهار کتاب در این کنگره از جمله کتاب کامل دانشگاهی مدیریت زخم در ایران افزود: مدیریت زخم مسائل بسیار مهم و مغفول مانده ای است که به عنوان موضوع بین رشته ای در محافل علمی در بحث پروتکلهای درمانی نیاز به مدیریت و برنامه ریزی دارد و در این کنگره جامع ترین بسته رونمایی میشود تا با حضور سازمانهای مسئول منجر به خروجی در زمان مدیریت بحران شود، زیرا در چرخه پاسخگویی خوب عمل میکنیم ولی نیاز به ایجاد ظرفیتهای بهترین پاسخگویی در زمان بحران داریم.
جعفریان: شواهد در این کنگره براساس بحرانهای کشورمان بررسی شود
همچنین در این کنگره دکتر علی جعفریان مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت با اشاره به اینکه این کنگره از حوزههای مورد علاقه وزیر بهداشت است، گفت: این کنگره چهار و پنج سالی برگزار نشد درحالی که حوادث در این مدت زیاد داشتیم.
وی با اشاره به حادثه خیز بودن ایران و همچنین قرار گرفتن کشورمان در منطقه ناپایدار افزود: در این زمینه باید مشکلات زیرساختی نیز اضافه کرد، گرچه ایران یک تجربه جنگ نیز داشته و کلی آموخته دارد و از طرفی زلزله بم و رودبار و سیل خوزستان و همچنین موضوع کرونا نیز باید به این تجربیات اضافه کرد.
جعفریان به تجارب مدیریت بحران خود در مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و گفت: در آن دوران تجربه اتفاق پلاسکو، حمله به مجلس و واژگونی اتوبوس در دانشگاه آزاد داشتیم و در یک ماه اخیر نیز آمدن 500 مجروح لبنانی و انجام 1500 جراحی در دو هفته بدون اطلاع قبلی در بیمارستانهایمان از دیگر تجربیات در این حوزه است.
جانشین وزیر بهداشت با اشاره به اینکه در کشور قانون و ضابطه وجود دارد ولی باید خروجیها تقویت شود، گفت: مکانیزم مدیریت برای ارزیابی ظرفیت یک حادثه باید درست تبیین شود.
جعفریان در مثالی برای یک مانور دورمیزی مدیریت بحران عنوان کرد: در این زمینه برای فراهم کردن صد تخت خالی در یک دانشگاه اقدام کردیم و مشاهده شد به جزء موبایل هیچ روش ارتباطی وجود ندارد زیرا بی سیم نیز جواب نداد و این در حالی است که ما درخصوص یک زلزله ۵ ریشتری صحبت میکنیم نه 10 ریشتری، بنابراین باید حداقل برای چنین بحرانهای در این سطح مدیریت شود.
مشاور عالی وزیر بهداشت با تایید برخی کمبودها افزود: در ادبیات مدیریت رهبری موضوع بحران تعریف روشنی دارد، باید در جای اقدام و بعد پاسخگو بود که چه کسی و با چه روشی حرف میزند و از قبل باید برنامه داشته باشیم نه اینکه یک سازمان و با کلی نیرو راهاندازی کنیم بلکه هر کدام مان بدانیم باید چه کنیم، بنابراین نیاز به آدم جدید نیست، افراد باید مسلط شوند چه اقداماتی در زمان بحران انجام دهند.
جعفریان با تاکید بر اطلاع رسانی سریع و هماهنگ به اطلاع رسانی در حادثه پلاسکو اشاره کرد و گفت: در چنین حوادثی کمتر از دو ساعت وقت اطلاعرسانی وجود دارد و در حادثه پلاسکو شاهد بودیم سخنگوی آتش نشانی به روز پاسخگو بود.
وی با تاکید بر ضرورت تعریف وظایف و اطلاع رسانی در سیستم بهداشت و درمان بر استفاده از نیروهای مردمی از جمله بسیج تاکید کرد و گفت: بسیج از زمان تاسیس با هدف خدمت مردم بوده و هلال احمر نیز جزو سازمانهای مردمی است که باید این نیروها در همان ساختار فعالیت کنند.
جعفریان خاطرنشان کرد: از این کنگره باید شواهد تولید و استفاده شود و بحرانهای کشورمان نیز آنالیز شود تا برای هر بحرانی حتی برای فردا آماده باشیم.
ساجدی نیا: ساختار سازمان مدیریت بحران در ایران تغییر میکند
در ادامه این کنگره سردار حسین ساجدی نیا رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز به تشریح فعالیت های این سازمان پرداخت و گفت: اهمیت سازماندهی در لحظه نخست از مهمترین اهداف سازمان مدیریت بحران است.
وی با تشریح مهمترین مخاطرات جهان که 45 مورد از این حوادث در ایران رخ می دهد که بیشترین مورد مربوط به سیل است، افزود: ایران در رتبه هفتم وقوع بلایای طبیعی بود و در 120 سال گذشته جزو 15 کشور آسیب دیده از این بلایای طبیعی بوده است.
ساجدی نیا با تشریح ساختار مدیریت بحران در 193 کشور دنیا که برخی از آنها در اختیار ارتش و حتی روسای جمهور است از تغییر ساختار سازمان مدیریت بحران در ایران که هم اکنون زیر مجموعه وزارت کشور است، خبر داد.
وی در ادامه به تشریح ماموریت سازمان مدیریت بحران با تمرکز بر ارتقای توانمندی جامعه تاکید کرد و گفت: سند و قانون در این حوزه در کشور کم نداریم و در این زمینه درحال تهیه نقشه راه جامعی هستیم.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه به چشم انداز و برنامههای این سازمان پرداخت.
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به ضرورت مدیریت همزمان چند مخاطره بر ضرورت افزایش سهم بودجه برای مدیریت بحران تاکید کرد.
همچنین در ابتدای این مراسم دکتر محمد حسین زارع زاده رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور نیز به تشریح برگزاری دهمین کنگره مدیریت حوادث و بلایا پرداخت و گفت: این کنگره با همکاری بسیج جامعه پزشکی و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار میشود، براین اساس ایجاد زمینه برای اعتلای مطالعات پیشگیری، کاهش اثرات، آمادگی و پاسخ در برابر بلایا از طریق تبادل آزاد مباحث و ارائه نقطه نظرات علمی و پژوهشهای مبتنی بر شواهد بخشی از اهداف این کنگره محسوب میشود.
در این مراسم ناصر ابوشریف نماینده جهاد اسلامی فلسطین نیز به تشریح آخرین وضعیت بغرنج سیستم بهداشت و درمان غزه و مشکلات مردم آواره این سرزمین پرداخت.
گفتنی است، دهمین کنگره بینالمللی سلامت در حوادث و بلایا از تاریخ 3 تا 5 آذرماه سال 1403 در مرکز همایش های بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است.
کامنت