• 1403/07/30 - 11:46
  • - تعداد بازدید: 23
  • - تعداد بازدید کنندگان: 20
  • زمان مطالعه: 10 دقیقه
دکتر توکلی در نشست با اصحاب رسانه مطرح کرد:

جزئیات برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران برای ارتقای عدالت در سلامت در دولت چهاردهم

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به تشریح برنامه‌های این دانشگاه برای ارتقای عدالت در سلامت در دولت چهاردهم پرداخت.

339937.mp3 جزئیات برنامه‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران برای ارتقای عدالت در سلامت در دولت چهاردهم

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر نادر توکلی در نخستین نشست خبری خود با اصحاب رسانه با اشاره به اینکه این دانشگاه یکی از دانشگاه‌های شاخص در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور است، عنوان کرد: این دانشگاه در حوزه‌های خدمتی، بهداشت، درمان و غذا و دارو در مجموعه جغرافیایی تهران زبانزد است و به عنوان دانشگاه خدمتی مطرح و معروف است.

 

وی با اشاره به حوزه‌های آموزش و پژوهش و بین المللی سازی برای اعتلای علمی و حرکت در مرزهای دانشگاه گفت: بنده از بدنه این دانشگاه و جزو هیئت علمی آن هستم و براساس برنامه‌های استراتژیک دانشگاه که مستند شده و اهداف راهبردی نیز تعیین شده است این اهداف را ادامه خواهم داد.

 

توکلی تصریح کرد: با روی کار آمدن دولت چهاردهم، یک سری الزامات و ماموریت‌های مشترک برای دانشگاه‌های علوم پزشکی براساس برنامه‌های عملیاتی وزارت بهداشت تعیین و اعلام خواهد شد که باید اجرا شود و این در حالی است که نفر نخست اجرایی کشور یعنی دکتر پزشکیان رئیس جمهور نیز توجه ویژه ای به حوزه سلامت دارند که مهمترین آن؛ عدالت محوری، توجه به مناطق محروم، پزشک خانواده و توجه به منابع انسانی است.

 

وی با تشریح منابع انسانی این دانشگاه از جمله یک هزار و صد عضو هیئت علمی به همراه دانشجویانی که فرصت بی بدیلی را فراهم می‌سازند، گفت: این فرصت یک تعهد سازمانی نیز برای دانشجویان ایجاد می‌کند زیرا برخی از مسئولین نیز دانش آموخته این دانشگاه هستند.

 

توکلی با اشاره به اهمیت جایگاه منابع انسانی در حوزه‌های بهداشت و درمان از جمله پرستاران و دانشجویان در مقاطع مختلف که هر کدام سرمایه‌هایی بی بدیلی هستند، افزود: همچنین با توجه به نزدیکی روز پرستار که پیشاپیش به جامعه خدوم پرستاری نیز تبریک می‌گویم، به طور قطع حوزه پرستاری که با ایثارگری‌ عجین است، مورد توجه و اولویت قرار خواهد گرفت.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران به شروع سال تحصیلی دانشگاه‌ها نیز اشاره کرد و گفت: سعی می‌شود دوره تحصیلی خوبی برای دانشجویان فراهم شود و برخی مشکلات آنان به صورت فوری توجه شود که در این زمینه توسعه فضاهای درمانی و بین المللی سازی در دستور کار است.

 

توکلی در ادامه پاسخ به پرسش خبرنگاران در زمینه بیمارستان‌های فرسوده عنوان کرد: در شهر تهران وضعیت بیمارستان‌ها مستند شده است و تعدادی از بیمارستان‌ها اخطار فرسودگی دریافت کردند که در این زمینه از سال گذشته با پیگیری دکتر پازوکی رئیس سابق دانشگاه؛ بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) با کمک خیرین از مرحله بحران خارج شد، همچنین بیمارستان لولاگر یک شرایط خاصی داشت که بخش بستری آن تعطیل شد و دنبال جایگزین هستیم، ولی کلینیک‌های سرپایی آن فعال است.

 

وی در ادامه عنوان کرد: بیمارستان شهرستان‌های ملایر، قدس و امام خمینی (ره) در شهریار تازه ساخت هستند و حتی تنها بیمارستان شهرستان‌های خود به حساب می‌آیند، همچنین طرح توسعه در شهریار و بیمارستان رباط کریم دنبال می‌شود و بیمارستان امام حسین (ع) بهارستان نیز نیاز به طرح توسعه دارد.

 

توکلی افزود: همچنین جایگزین بیمارستان فیروزآبادی ساخته شده است و بیمارستان جایگزین هفتم تیر که از دولت قبل شروع شده است در حال ساخت است، سایر بیمارستان‌ها از جمله بیمارستان یافت آباد نیز فرسوده است و باید برای بیمارستان جایگزین آن شرایط خاصی در نظر گرفت، بیمارستان اکبرآبادی نیز که یکی از فعال‌ترین بیمارستان‌ها در زمینه تولد در کشور و خاورمیانه است، فرسوده بوده ولی کلینیک‌های آن بازسازی شده است.

 

وی با تشریح چالش فرسودگی بیمارستان‌های شفایحیاییان و کودکان علی اصغر عنوان کرد: بیمارستان جدید روانپزشکی ایران نیز که در روز یکشنبه 29 مهرماه از جدیدترین وضعیت عمرانی آن بازدید داشتیم، جزو نخستین بیمارستان دانشگاه خواهد بود که با کمک خیرین و حضور کادر روانپزشکی که از جمله برجسته ترین متخصصین این حوزه هستند، تکمیل و راه اندازی می‌شود، زیرا تامین تخت برای بیماران روان بسیار مهم است و چنین تخت‌های نیز دچار کمبود است و این بیمارستان جزو شاخص ترین بیمارستان‌های کشور خواهد شد.

 

توکلی در ادامه به ساخت بیمارستان سوانح سوختگی باب الحوائج برای جایگزین بیمارستان سوختگی مطهری اشاره کرد و گفت: این بیمارستان در زمینه سوختگی فعالیت خواهد کرد و تلاش می‌شود در زمینه تروما نیز فعال شود تا بتوانیم ترومای غرب تهران را نیز پوشش دهیم تا تخت‌های بیمارستان دولتی در غرب پایتخت نیز توسعه یابد.

 

وی در زمینه برنامه‌های دانشگاه برای دانشجویان بین الملل؛ به فراهم کردن برنامه‌های فرهنگی مطابق با آیین و فرهنگ این دانشجویان و همچنین تمرکز خوابگاهی آنان و توسعه سرانه آموزشی در دانشگاه اشاره کرد.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران درخصوص تقویت پزشک خانواده براساس برنامه‌های دولت چهاردهم و تاکید و توجه رئیس جمهور عنوان کرد: تکمیل پزشک خانواده از اهداف آرمانی وزارت بهداشت بوده و از طرف بالاترین مقام اجرایی کشور (رئیس جمهور) پیگیری می‌شود، با این وجود فقط 20 درصد حیطه‌های سلامت در اختیار وزارت بهداشت است و 80 درصد به الزامات خارج از حیطه وزارت بهداشت مربوط می‌شود.

 

توکلی با تشریح فنی و تخصصی برای اجرای بهتر پزشک خانواده که نیاز به تکمیل زیرساختارها و ارتقای فرهنگ پزشک خانواده در جامعه دارد، پیشنهاد کرد سه دانشگاه علوم پزشکی ایران، شهید بهشتی و تهران در این زمینه کارگروه مشترکی راه اندازی کنند.

 

وی در ادامه پاسخ به پرسش خبرنگاران در زمینه شرایط پرستاری و دستیاران گفت: کمبود پرستار که وجود دارد، تعرفه پرستاری نیز از دو سال قبل شروع شده است و دانشگاه علوم پزشکی ایران در زمینه پرداخت مطالبات پرستاران از به‌روزترین دانشگاه‌ها بوده است. همچنین در هیئت رئیسه دانشگاه مبحث افزایش اضافه کاری پرستاران مطرح شده است تا به آنها کمک بیشتری شود و به وزارت بهداشت نیز پیشنها خواهد شد، ولی مسائل پرستاری صرفا پرداخت‌های آنان نیست بلکه باید در بیمارستان‌ها نیز مدیران پرستاری مشکلات آنان را احصاء و در سطوح پایین‌ برطرف کنند.

 

توکلی با اشاره به وجود پرستاران نجیب و باتخصص در مجموعه بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: در هیئت رئیسه دانشگاه در زمینه اسکان پرستاران مباحثی مطرح شده است، زیرا دریافتی آنان به‌خصوص در کلان شهرها و با توجه به ایاب و ذهاب‌شان کفاف و برابری با حقوق شان نمی‌کند و سعی بر این است تا یک حمایت پایدار و مستمر از پرستاران با فراهم کردن اقامتگاه‌های پرستاری در شهرهای اطراف تهران صورت پذیرد.

 

وی درخصوص دستیاران نیز عنوان کرد: بار درمان زیادی بر دوش دستیاران است و شغل محسوب شدن دستیاری که از سوی معاونت آموزشی پیگیری آن انجام شد؛ می‌تواند در سنوات کاری و بیمه آنان مطلوب واقع شود. همچنین پرداختی آنان نیز نسبت به گذشته و رقم‌های قبلی شرایط بهتری یافته است.

 

توکلی در زمینه اقدامات دانشگاه برای اجرای قانون جوانی جمعیت عنوان کرد: مباحث جوانی جمعیت، قانون و تکلیف است و قرارگاه آن نیز در دانشگاه از قبل تشکیل شده بود، در این حوزه یک بخش مربوط به تسهیلات برای کارمندان دانشگاه است که باید براساس آیین نامه‌های کار، اجرا شود و از آن پشتیبانی می‌کنیم و مورد دوم در زمینه توسعه مراکز درمان ناباروری است که توسعه این مراکز مورد حمایت است.

 

وی با اشاره به دو مرکز درمان ناباروری فیروزآبادی و اکبرآبادی برای درمان ناباروری که خدمات سطوح سه نیز در قالب پوشش بیمه ای ارائه می‌شود، گفت: یک زمینه نیز در حوزه نظارتی بر موضوع جلوگیری از سقط جنین است و این کار که امری غیر شرعی و غیر اخلاقی نیز است، به عنوان امری جرم انگارانه از سوی دانشگاه رصد و پایش می‌شود.

 

توکلی درخصوص مطالبات از بیمه‌ها نیز عنوان کرد: مطالبه از سازمان‌های بیمه گر به ویژه بیمه تامین اجتماعی به‌خصوص در حوزه دارو و تجهیرات پزشکی بسیار زیاد است، و با وجود اینکه مجموعه داروخانه‌های مدد ایران در زمان‌های بحرانی با تامین دارو و تجهیزات کمک رسان هستند، ولی باید با پرداخت مطالبات از سوی بیمه‌ها برای نقدینگی این مجموعه‌ها چاره اندیشی شود.

 

وی در زمینه طرح درمان رایگان کودکان زیر 7 سال که در دولت قبل ارائه شده بود، گفت: اجرای این طرح همچنان ادامه دارد تا در آینده برای آن راهکارهایی لحاظ شود. هم اکنون درمان بیماران مبتلا به سرطان در مراکز درمانی در اولویت است، زیرا از مراحل تشخیص تا جراحی و شیمی درمانی و تسکین بیماران، هزینه زیادی تحمیل می‌شود و در حال حاضر با کمک موسسات خیریه میزان پرداختی بیمار حداقلی شده است، ولی باید حمایت از این بیماران گسترش یابد.

 

توکلی در ادامه درخصوص برنامه‌های دانشگاه برای حمایت از تولیدات علمی عنوان کرد: در برنامه استراتژی دانشگاه به این مقوله برای حمایت از پژوهش‌های علمی، توسعه شرکت‌های دانش بنیان و پارک‌های فناوری در راستای دانشگاه‌های نسل سوم و چهارم توجه شده است، و باید بیشتر مقوله تجاری سازی و بازار کسب و کار به دانشجویان ارائه شود، براین اساس کارهای خوبی با کمک وزارت بهداشت در این حوزه‌ها در دانشگاه انجام شده و باید توجه داشت که بعد از حوزه فن آوری، خدمت در جامعه در قالب مشارکت اجتماعی مهم است که این دانشگاه در این شاخص در دنیا مطرح است، بنابراین سعی می‌شود این دانشگاه در توسعه پژوهش نیز پیشرو باشد.

 

وی در ادامه درخصوص اقدامات فرهنگی دانشگاه به‌خصوص در زمینه برگزاری کنگره سلامت در اربعین، گفت: توجه به حوزه فرهنگی و عقیدتی از قبل در این دانشگاه با قوت بوده و ادامه خواهد داشت، کنگره اربعین نیز از برنامه‌های دکتر پازوکی رئیس سابق دانشگاه بوده که با همکاری نهادهای دیگر از جمله هلال احمر اجرا شده است و باعث آمادگی و توسعه آموزش و انجام ماموریت‌های در حوزه اربعین شده است، برنامه‌های جهادی و دانشجویی دانشگاه نیز از قدیم در این دانشگاه پابرجا بوده به طور مثال یکی از قدیمی‌ترین هیئت‌های دانشجویی با عنوان هیئت دانشجویی ثارالله از سال‌های قبل؛ در این دانشگاه فعال عمل کرده است.

 

توکلی با تاکید بر اهمیت کارهای فرهنگی و عقیدتی در دانشگاه که بر وفاق دانشگاه نیز تاثیر خواهد داشت، گفت: این حوزه را در کنار اخلاق مداری با همکاری معاونت دانشجویی و نهاد رهبری توجه بیشتری خواهیم کرد. همچنین در بحث خیرین نیز با تشکیل شورای وقف دانشگاه که دکتر پازوکی رئیس سابق دانشگاه بنیان آن را گذاشتند، به طور جد و قوی حمایت می‌کنیم، زیرا هم‌اکنون پروژه‌های بیمارستان‌های روانپزشکی ایران و حضرت رسول اکرم (ص) دانشگاه با حمایت خیرین سلامت در حال تکمیل است. بنابراین از ظرفیت و حمایت خیرین سلامت باید قدردانی کنم.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران درخصوص چالش‌های بودجه ای برای کارهای عمرانی توضیحاتی در زمینه محدودیت بودجه‌های عمرانی از سوی سازمان برنامه و بودجه ارائه کرد و گفت: البته در سفرهای ریاست جمهوری برای کارهای عمرانی بیمارستان‌ها منابعی تعیین می‌شود.

 

توکلی درخصوص چگونگی جبران خدمات به بیماران بیمارستان لولاگر که بخش‌های بستری آن تعطیل شد و همچنین تعداد تخت‌های بیمارستانی این دانشگاه عنوان کرد: تعداد تخت‌های بستری بیمارستان لولاگر 110 تخت بود که با کمک توسعه نظام ارجاع و همچنین چابک کردن فرایند ترخیص در بستری‌ها، این چالش به حداقل رسید، همچنین تعداد تخت‌های بیمارستانی این دانشگاه در حدود سه هزار تخت است، ولی مجموعه تخت بیمارستان‌های خصوصی، خیریه، عمومی غیردولتی و دولتی زیر پوشش این دانشگاه؛ یک هفتم کل تخت‌های کشور است و در تهران نیز 40 درصد حوزه خدمتی تحت پوشش این دانشگاه است.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران خاطرنشان کرد: این دانشگاه براساس اهداف عدالت محور دولت چهاردهم برای تکمیل بیمارستان و تخت‌های بیماران روان و سوختگی اقدام کرده است، درحالی که راه اندازی این تخت‌ها از منظر اقتصادی مورد اقبال نیست، ولی مورد توجه و تاکید حاکمیت است و براین اساس بر محور عدالت در سلامت؛ توجه به رفع مشکلات بیماران روان و سوختگی در سرلوحه برنامه‌های این دانشگاه قرار گرفته است.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 339937
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings