سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران:
هوش مصنوعی باید هزینههای سلامت را کاهش دهد/ ملاحظات هوش مصنوعی در قوانین تبیین شود
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه بحث اخلاق پزشکی در نظام سلامت از اهمیت ویژه ای برخوردار است و باید ملاحظات هوش مصنوعی در قوانین تبیین شود، گفت: هوش مصنوعی باید هزینههای خدمات سلامت را کاهش دهد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر نادر توکلی در افتتاح سومین همایش بین المللی هوش مصنوعی در سلامت عنوان کرد: هوش مصنوعی به عنوان یکی از حوزههای بین بخشی در اسناد بالادستی به آن اشاره شده است و در حوزه سلامت نیز هوش مصنوعی باید بتواند هزینهها را کاهش و در زمینههای پیشگیری، توانبخشی، آموزش و پژوهش به کیفیت ارائه خدمات کمک کند.
وی با اشاره به توجه شورای عالی انقلاب فرهنگی به مقوله هوش مصنوعی در راهبردهای فرهنگی و اجتماعی، فناوری و پژوهشی، جمعیت و تعلیم و تربیت ادامه داد: در دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در مقوله هوش مصنوعی سه راهبرد اساسی تعریف شده است تا فناوریهای نوین کاربردی شود، از قشر فرهیخته و نخبه دانشگاه حمایت شود و در نهایت برای ارتقای اعضای هئیت علمی با تغییر آیین نامهها کمک کند.
رئیس سومین همایش بین المللی هوش مصنوعی در سلامت با اشاره به ضرورت کاربردی شدن هوش مصنوعی در زمینه سخت افزا و پلتفرمها که باید عملیاتی شود، افزود: باید توسعه هوش مصنوعی در همه زمینهها نیز به صورت موازی صورت پذیرد و یکی از اهداف این رویداد نیز در راستای معرفی و استفاده از محصولات کاربردی هوش مصنوعی است.
توکلی در ادامه با اشاره به چالشهای هوش مصنوعی از جمله ناقص بودن ابزارهای هوش مصنوعی عنوان کرد: در استفاده از هوش مصنوعی در حوزه سلامت باید برای جلوگیری از موارد تهدیدآمیز، مراقبتهای لازم صورت پذیرد، بنابراین نظارت و تنظیم مقررات در این حوزه اهمیت ویژه ای دارد.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به ضرورت تسهیل پیچیدگیهای هوش مصنوعی برای کاربرد بیشتر نسبت به سرمایه گذاری در این حوزه برای حمایت هر ایده از سوی یک سرمایه گزار، به همکاری با بخش خصوصی تاکید کرد.
توکلی با اشاره به اینکه هر ساختاری نیاز به وضع قوانین دارد، گفت: بحث اخلاق پزشکی در نظام سلامت از اهمیت ویژه ای برخوردار است، بنابراین برای به کارگیری هوش مصنوعی به ویژه در حوزه سلامت باید ملاحظات آن در قوانین تبیین شود.
وی با اشاره به اینکه موضوع هوش مصنوعی از راهبردهای مهم دانشگاه علوم پزشکی ایران است، ادامه داد: ایجاد ارتباط و همکاری در حوزه هوش مصنوعی بسیار مهم است، براین اساس این همایش در این زمینه میتواند راهگشا باشد زیرا وزارت بهداشت به تنهایی نمیتواند در این مقوله اقدام کند.
در ادامه دکتر سید محمدامین آقامیری دبیر شورایعالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور با اشاره به کاربری اینترنت که منجر به تسهیل در مکان و زمان شد و این فضای جدید شرایط تحقق دولت الکترونیک و دسترسی به خدمات را بدون محدودیت فراهم کرد، گفت: هوش مصنوعی نیز علاوه بر تسهیل در مکان و زمان منجر به برقراری عدالت در زمینههای مختلف از جمله دسترسی به مشاوره های حرفه ای و تخصصی و خدمات با کیفیت میشود.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی کشور ادامه داد: دسترسی به خدمات نیاز به نیروی انسانی و امکانات دارد و هوش مصنوعی میتواند دسترسی به خدمات تخصصی را با هزینه کمتری محقق میکند.
آقامیری با اشاره به کاربرد هوش مصنوعی در حوزههای سلامت و کسب و کارها افزود: هوش مصنوعی ارائه خدمات در این حوزهها را عادلانهتر میکند و رضایت مردم و سهولت در زندگی و افزایش بهره وری را حاصل میکند.
وی نسبت به رفع موانع در این حوزه تاکید کرد و گفت: مرکز ملی فضای مجازی این مهم را بررسی کرده و با همکاری وزارت بهداشت، چارچوب آن را طراحی کرده است که در کمیسیون عالی تنظیم مقررات فضای مجازی کشور نیز در سند نظام حکمرانی داده از مجموعه اسناد راهبردی فضای مجازی، درباره داده های سلامت که جزو داده های بسیار حساس است، در حال تصمیم گیری در این حوزه هستیم تا برای تبادل این داده ها، چارچوب مشخصی تصویب شود.
رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه سیاست گذاری و برنامه ریزی برای بهره مندی از هوش مصنوعی در کشور از مسائل راهبردی و استراتژیک است، گفت: در حوزه سلامت، هوش مصنوعی میتواند در عرضه خدمات متنوع در زمینههای مختلف همچون پیشگیری و تشخیص کمک کند و ویژگی این فناوری در برخی حوزه ها مثل سلامت این است که با توسعه آن هزینههای شهروندان کاهش یافته و به دلیل خدمات پیشگیری و مراقبت هزینه کمتر به مردم تحمیل شده و کیفیت زندگی ارتقاء مییابد.
گفتنی است، سومین همایش بین المللی هوش مصنوعی در سلامت همزمان با رویداد هوش مصنوعی در سلامت از تاریخ 12 تا 14 دی ماه در مرکز همایشهای بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میشود.
کامنت