سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران مطرح کرد:
ضرورت کاربردی شدن هوش مصنوعی در ارائه خدمات سلامت
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه باید استفاده از هوش مصنوعی در ارائه خدمات سلامت پدیدارتر شود، گفت: هوش مصنوعی جای پزشک را نمیگیرد، ولی میتواند خطاها در تصمیم گیری بالینی را کاهش دهد.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر نادر توکلی در نشست خبری سومین رویداد هوش مصنوعی در سلامت عنوان کرد: بحث مرجعیت علمی در کشور با توجه به برنامههای توسعه به ویژه در حوزه بهداشت و درمان با مباحث آموزش و پژوهش به شدت مرتبط است.
وی با اشاره به اینکه در برنامههای استراتژی این دانشگاه مقوله هوش مصنوعی دیده شده و راهبردهای آن ترسیم شده است، افزود: براین اساس یکی از ماموریتهای مهم در این دانشگاه ارائه خدمات درمانی است و باید تسهیل استفاده از هوش مصنوعی در ارائه خدمات پدیدارتر شود.
توکلی ادامه داد: براین اساس یکی از ماموریتهای ترجمان هوش مصنوعی؛ حوزههای مختلف سلامت به ویژه در زمینه آموزش، پژوهش و ارائه خدمات است.
وی با اشاره به اینکه دانشگاه علوم پزشکی ایران یک دانشگاه جوان است و در رشتههای بین رشته ای نیز شاخص است، گفت: هوش مصنوعی نیز یک حوزه بین رشته ای محسوب میشود و باید با برگزاری چنین کنگرههایی پازل هوش مصنوعی در حوزه سلامت کشور تکمیل شود.
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به مشارکت دانشگاههای فنی در این کنگره که همراه با سخنرانی صاحبنظران بین المللی است، افزود: این کنگره میتواند برای حرکت به سمت مرزهای دانش کمک کند.
توکلی در ادامه پاسخ به سئوال خبرنگاران در زمینه جایگاه هوش مصنوعی در ارائه خدمات به بیماران عنوان کرد: تمام سیستم سلامت را نباید در اختیار هوش مصنوعی قرار داد ولی میتوان از هوش مصنوعی برای کاهش خطاها در تصمیم گیری بالینی بهره برد، همانطور که در دوران همه گیری کووید 19 برای تفسیر سی تی اسکن و تصویر برداری استفاده شد، بنابراین از هوش مصنوعی میتوان در ارائه برخی خدمات اورژانس از جمله تفسیر تریاژها، برخی تشخیصهای پزشکی، الکترونیکی شدن بیمارستانها، آموزش به بیمار و تصویر برداریهای مغز استفاده کرد.
وی خاطرنشان کرد: هوش مصنوعی جای پزشک را نمیگیرد، ولی میتواند خطاها را کاهش دهد، ولی اینکه تمام سیستم سلامت در اختیار هوش مصنوعی قرار بگیرد، خطا است.
در ادامه این نشست خبری دکتر عبدالرضا پازوکی قائم مقام رئیس سومین رویداد هوش مصنوعی در سلامت با تشریح جایگاه هوش مصنوعی در دنیا و در آینده عنوان کرد: در قرن هفدهم، انقلاب صنعتی زندگی بشریت را متحول کرد و معتقدم که انقلاب هوش مصنوعی زندگی مردم دنیا را متحول خواهد کرد و یکی از اولویت هوش مصنوعی نیز در دنیا حوزه سلامت است.
وی با اشاره به اینکه یکی از اهداف دانشگاه علوم پزشکی ایران هوش مصنوعی است، گفت: کارگاههای مختلفی در این کنگره با محوریت 15 کمیته علمی برگزار میشود. همچنین در این کنگره بیش از 200 استاد دانشگاههای علوم پزشکی و فنی و مهندسی شرکت میکنند. در این کنگره کمیتههای دندان پزشکی و داروسازی نیز از جمله مهم ترین حوزهها در هوش مصنوعی به شمار میآیند.
پازوکی با اشاره به بهره گیری از دادهها برای رهگیری هوشمند بیماران در دوره کووید 19 گفت: در ارزیابی و شبیه سازیها و همچنین برخی جراحیها میتوان از هوش مصنوعی استفاده کرد که در حوزه جراحی فعالیتهایی صورت پذیرفته است.
وی همچنین به جایگاه آماری ایران در حوزههای کاربرد هوش مصنوعی پرداخت و گفت: باید براساس دغدغههای رهبر معظم انقلاب برای رشد به کارگیری از هوش مصنوعی بیشتر تلاش شود.
پازوکی در ادامه با بیان اینکه هوش مصنوعی در تشخیص سرطانها نیز قابلیت دارد، اظهار داشت: به عنوان مثال 93 درصد تشخیص سرطان سینه با هوش مصنوعی قابل شناسایی است و در آینده ای نزدیک نیز این فناوری میتواند در بخش رادیولوژی تاثیرگذار بوده و بیماریها را با دقت نشان دهد.
وی گفت: برخی از مطالب هوش مصنوعی مبتنی بر شواهد علمی نیست و لازم است مسیری طی شود تا بتوان اطلاعات به دست آمده از آن را به صورت کاربردی در حوزه سلامت مورد استفاده قرار داد. به همین دلیل نیز همواره از هوش مصنوعی به عنوان دستیار یا همکار پزشک نام برده میشود و در نهایت این پزشک است که بر مبنای آن اطلاعات باید تصمیم بگیرد. همچنین هم اکنون 10درصد حوزههای آموزش از هوش مصنوعی استفاده میکنند.
در ادامه دکتر مجید میرصفا دبیر اجرایی سومین رویداد هوش مصنوعی در سلامت گفت: جامعه فنی و مهندسی که در حوزه تولیدات سلامت در هوش مصنوعی فعال هستند در این کنگره به استادان و فعالین علوم پزشکی معرفی میشوند. همچنین در این همایش 450 مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شد که 160 مقاله به صورت سخنرانی کوتاه و 292 پوستر الکترونیکی ارائه خواهد شد.
در ادامه بتول مهرشاد دبیر سومین رویداد هوش مصنوعی در سلامت نیز به تشریح عملکرد دو رویداد گذشته و همچنین انتخاب 10 محصول در این دو رویداد قبلی پرداخت و گفت: با حضور اعضای هیئت علمی دانشگاههای فنی و مهندسی از جمله دانشگاه صنعتی شریف، تهران، خواجه نصیر الدین طوسی، تربیت مدرس، امیرکبیر، علم و صنعت، شهید بهشتی، و همچنین سه دانشگاه پزشکی پایتخت (شهید بهشتی - تهران و ایران) در روز دوم رویداد؛ پنجشنبه 13دی و ارائه دستاورد و ظرفیتها، بتوان پروژههای مشترکی تعریف کرد.
وی با اشاره به ارسال 80 طرح به سومین رویداد هوش مصنوعی در سلامت گفت: در این راستا 12 ارائه منتخب به صورت شفاهی در رویداد صورت میپذیرد و 18 ارائه ایده نیز در غرفهها انجام میشود و در نهایت منتخبین طرحها انتخاب و اعلام خواهند شد تا برای استقرار و استفاده از این طرحها و محصولات در دانشگاه علوم پزشکی ایران از سوی مرکز ملی فضای مجازی، معاونت علمی ریاست جمهوری و وزارت بهداشت حمایتهای لازم صورت پذیرد.
در ادامه دکتر فاطمه رضوان مدنی از مسئولین اجرایی سومین رویداد هوش مصنوعی در سلامت نیز با اشاره به ثبت نام بیش از 1800 نفر در این رویداد و تشریح 30 کارگاه و دارا بودن امتیازات بازآموزی برای این کنگره گفت: 20 پنل علمی به همراه حضور سخنرانان خارجی به صورت برخط در این همایش خواهیم داشت.
وی همچنین به حضور وزارت ارتباطات با دو بازوی همراه اول و ایرانسل در این رویداد اشاره کرد و گفت: در این رویداد؛ همراه اول از یک آمبولانس که با هوش مصنوعی کار میکند، رونمایی خواهد کرد.
رضوان مدنی خاطرنشان کرد: اگر زیربنای هوش مصنوعی در کشور تقویت نشود در آینده در این حوزه صرفا مصرف کننده خواهیم بود و با برگزاری چنین همایشهایی تلاش میشود با تولید این زیرساختها به حوزه سلامت کمک شود.
گفتنی است، سومین رویداد هوش مصنوعی در سلامت همزمان با کنگره بین المللی هوش مصنوعی در سلامت از تاریخ 12 تا 14 دی ماه در مرکز همایشهای بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار میشود.
کامنت