راهبردهاي مالي دانشگاه علوم پزشکي ايران در سال 1399 اعلام شد/ صرفه جويي، بهره وري منابع و تلاش براي کسب درآمد بيشتر
صرفه جويي، بهره وري منابع و تلاش براي کسب درآمد بيشتر به عنوان راهبردهاي مالي دانشگاه علوم پزشکي ايران در سال 1399 اعلام شد.
249407.mp3
راهبردهاي مالي دانشگاه علوم پزشکي ايران در سال 1399 اعلام شد/ صرفه جويي، بهره وري منابع و تلاش براي کسب درآمد بيشتر
به گزارش روابط عمومي دانشگاه، دکتر جليل کوهپايه زاده پنج شنبه چهارم ارديبهشت 1399 در جمع معاونان، روسا و مديران مالي دانشکده ها، شبکه هاي بهداشت و بيمارستان هاي دانشگاه علوم پزشکي ايران اظهار کرد: همانطور که طرح تحول سلامت براي دانشگاه هاي علوم پزشکي يک فرصت بود، کرونا هم فرصتي است طلايي و بزرگتر از طرح تحول سلامت، چرا که در حال حاضر از توجه و حمايت تمام نظام برخوردار هستيم.
وي گفت: وقتي کشور با وجود همه محدوديتها منابع مالي ويژه براي سلامت مردم تامين مي کند، در واقع اتمام حجت بر ما شده و ما ديگر نمي توانيم بگوييم حمايت مالي و حاکميتي از ما نشده است.
وي با تاکيد بر اينکه از اين فرصت طلايي بايد استفاده حداکثري کنيم، افزود: اينطور هم نيست که ما بخواهيم يا نخواهيم بلکه اگر غير از اين عمل شود، اشتباه کرده ايم و بايد پاسخگو باشيم. بنابراين بار مسئوليت همه ما در سال 1399 چندين برابر سال هاي قبل است.
رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران با بيان اينکه در سال 1399 بايد به بهره وري بيشتر از قبل فکر کرد، افزود: با توجه به حمايتي که وجود دارد، بايد تجهيزاتمان را به ويژه تجهيزات مبتني بر درآمد را کامل کنيم، کلينيک هاي سرپايي را توسعه دهيم. بايد فکر کنيم که چگونه مي توانيم با سرمايه گذاري هاي کوچک، درآمدهاي بزرگ به دست بياوريم.
وي گفت: هنوز مراقبت هاي بهداشتي اوليه در شهر ها و به ويژه حاشيه شهرها جاي خالي زيادي دارد. مي توان ده ها قرارداد ديگر براي ارائه خدمات بيشتر به مردم، منعقد کرد و اگر اين اتفاق بيفتد نيازي نيست، اين همه هزينه براي درمان انجام دهيم.
دکتر کوهپايه زاده با اشاره به اهميت پزوهش هاي کاربردي مبتني بر نياز واقعي و توليد محصول، افزود: اگر ما در زيرساخت هاي فناورانه، بيش از اين، کار کرده بوديم. الان نياز نبود فناوري را به سختي توليد و تجاري کنيم. با اين وجود در اين فرصت پيش آمده بايد براي تحقق پژوهش هاي فناورانه و تصاحب سهم بيشتر از بازار سلامت تلاش کنيم.
وي در ادامه گفت: مجلس در پايان سال گذشته بودجه 1399 را با همه ايراداتي که بود و رفع اشکالاتي که شد، تصويب کرد. ضوابط اجرايي بودجه هم براي دستگاه ها ارسال شده و تکليف ما در سال 1399 و چارچوبهاي هزينه کرد را مشخص کرده است. اين چارچوب ها در کنار تفاهم نامه اي که با حوزه هاي مختلف دانشگاه امضا مي شود، کمک مي کند که به نحوه هزينه کردها نظم دهيم.
دکترکوهپايه زاده خاطر نشان کرد: در سال 98 موفق به کسب درآمدهاي پيش بيني شده، نشديم و اگر شرايط تغييرات نکند، در سال 99 هم وضعيت همين خواهد بود. يعني اگر با همين روش جلو برويم نه تنها به نتيجه نخواهيم رسيد بلکه ورشکستگي عميق تري براي ما به وجود مي آيد.
وي گفت: گردش مالي دانشگاه در سال گذشته منفي بوده و حداقل 200 ميليارد تومان کسري داشت؛ در واقع نگاه سرمايه در گردش است که ما را حفظ کرده است.
رييس دانشگاه علوم پزشکي ايران در پايان تاکيد کرد: امسال هرکس در ساختار خودش بيمارستانها، شبکه ها و دانشکده ها بايد به مفاد تفاهم نامه سال 99 شامل هزينه ها و کسب درآمد ها متعهد باشد و در صورتيکه کوتاهي کند بايد پاسخگو باشد. چون منافع سيستم اينطور ايجاب مي کند.
دکتر محمودرضا محقق؛ معاون توسعه مديريت و منابع دانشگاه علوم پزشکي ايران نيز در ادامه اين نشست ضمن تشريح کليات منابع و مصارف مالي در سال 98،گفت: در سال گذشته طبق قانون مي بايست حدود يک هزار و 740 ميليارد تومان، درآمد اختصاصي ايجاد مي کرديم اما 82 درصد آن را توانستيم محقق کنيم.
وي گفت: تعهدات دولت در خصوص تامين اعتبارات عمومي در سال 1398 معادل 101 درصد انجام شده است.
دکتر محقق از افزايش اعتبــارات عمومي مصوب (هزينه اي) به ميزان 18 درصد، کاهش درآمد اختصاصي مصوب به ميزان چهار و نيم درصد و افزايش کل بودجه مصوب دانشگاه علوم پزشکي ايران به ميزان دو و نيم درصد در سالجاري نسبت به سال 98 خبر داد و افزود: در سال 1399 بايد به مديريت بخش هايي که در هزينه ها بيشترين سهم را دارند و در کاهش هزينه تاثير گذار هستند، توجه بيشتري کرد.
وي دستيابي به اهداف اقتصاد مقاومتي با برنامه ريزي در کاهش هزينه ها، شناسايي ظرفيت هاي مختلف دانشگاه و برنامه ريزي درجهت استفاده از آنها، يکسان سازي رويه ها و سياستها در قالب ابلاغ ضوابط اجرايي و انضباط مالي بودجه، توزيع هدفمند منابع اعتباري و بهينه سازي مصرف منابع، اولويت بندي طرح هاي تملک دارائي سرمايه اي، سياستگذاري جذب و بکارگيري نيروي انساني و تشويق واحدهايي که اقدام به مديريت يا افزايش منابع و کاهش هزينه مي کنند را به عنوان راهبردهاي موثر براي دستيابي به مفاد تفاهم نامه هاي سال 1399 برشمرد.
بنابر اين گزارش در ادامه اين نشست معاونان دانشگاه، برخي روساي شبکه هاي بهداشت، بيمارستان ها و دانشکده ها نقطه نظرات خود را در خصوص مسايل مالي در سال 1399 ارائه کردند و در خصوص راهکارهاي موثر براي برون رفت از موانع و مشکلات و بهره وري مناسب از منابع به بحث و تبادل نظر پرداختند.
: