• 1403/09/13 - 11:03
  • - تعداد بازدید: 8
  • - تعداد بازدید کنندگان: 8
  • زمان مطالعه: 3 دقیقه
در مرکز بهداشت والفجر دانشگاه علوم پزشکی ایران در غرب تهران؛

ارائه واکسن روتا ویروس در شبکه ملی واکسیناسیون کشور آغاز شد

مراسم ورود واکسن روتا ویروس در شبکه ملی واکسیناسیون کشور با حضور معاون بهداشت وزارت بهداشت، رئیس کمیسیون بهداشت مجلس و سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران در مرکز بهداشت والفجر غرب تهران همزمان با دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور افتتاح و آغاز شد.

342347.mp3 ارائه واکسن روتا ویروس در شبکه ملی واکسیناسیون کشور آغاز شد

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر نادر توکلی سرپرست دانشگاه در این مراسم با اشاره به اینکه در راستای ارتقای سلامت کودکان با رویکرد پیشگیری که شعار اصلی بهداشت است، واکسیناسیون کشوری روتاویروس آغاز می‌شود، عنوان کرد: دانشگاه علوم پزشکی ایران با تحت پوشش قرار دادن بیش از پنج میلیون و 800 هزار نفر در حوزه شاخص‌های مرگ و میر مادر و نوزاد در کشور و حتی جهان سرآمد است.

 

توکلی با ارائه گزارشی از وضعیت ارائه خدمات و واکسیناسیون در دانشگاه علوم پزشکی ایران بر اهمیت واکسیناسیون روتاویروس در کشور تاکید کرد و گفت: اهمیت واکسیناسیون روتاویروس در پیشگیری از بیماری اسهال در کودکان بسیار اهمیت دارد و هم اکنون 123 کشور دارای برنامه ملی این واکسیناسیون هستند.

 

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به راه اندازی قرارگاه بهداشت در این دانشگاه به تشریح سامانه هوشمند برای حفظ دمای زنجیره سرد واکسن در دانشگاه علوم پزشکی ایران پرداخت.


در ادامه این مراسم دکتر حسینعلی شهریاری رئیس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس نیز با اشاره به اهمیت واکسیناسیون و سلامت کودکان، از اختصاص 200 میلیارد تومان برای واکسن سازهای داخلی از جمله انستیتو پاستور و مجموعه داروسازی رازی خبر داد.

 

وی با اشاره به توان بالای شرکت‌های دانش بنیان و محققین کشور در تولید واکسن، استفاده از واکسن روتاویروس را علاوه بر کاهش مرگ و میر کودکان، موجب کاهش مدت بستری کودکان در بیمارستانها عنوان کرد.

 

همچنین در این مراسم دکتر علیرضا رئیسی معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به اینکه بحث واکسیناسیون در ایران بحثی جدی و نقطه عطفی در کشور است، به تشریح واکسیناسیون در ایران از سال 1363 پرداخت.

 

وی در ادامه با اشاره به اینکه به ازای هر یک دلار سرمایه گذاری در حوزه واکسن 20 تا 50 دلار برگشت سرمایه وجود دارد، افزود: فرق واکسیناسیون در ایران با کشورهای دیگر در بالا بودن فرهنگ و سطح سواد سلامت مردم ایران است که ناشی از اعتماد و مرجعیت بودن حوزه پزشکی ایران است.

 

رئیسی در مثالی عنوان کرد: در زمینه واکسن سرخک که 5 سال قبل در جهان شیوع شده بود، بالای 95 درصد ایرانیان از این واکسیناسیون استقبال کردند، درحالی‌که در آمریکا که 580 هزار نفر نیز مبتلا شده بودند فقط 30 درصد جمعیت این کشور از این واکسیناسیون اسقبال کردند.

 

وی با اشاره به اینکه ایران در منطقه جزو سه کشوری است که سرخک در آن از سال 1398 حذف شده است، گفت: اگر واکسیناسیون سرخک انجام نمی‌شد سالانه 5 میلیون نفر در جهان فوت می‌کردند و در حوزه فلج اطفال نیز 20 میلیون نفر به این عارضه مبتلا می‌شدند درحالی‌که ایران از سال 2001 مورد جدید ابتلا به فلج اطفال در داخل کشور نداشته است.

 

معاون وزیر بهداشت در ادامه عنوان کرد: اصرار داریم با توجه به توانمندی داخلی، موسسه انستیتو پاستور با یک صد سال قدمت و مجموعه داروسازی رازی، واکسن‌های مورد نیاز را با همکاری شرکت‌های دانش بینان تولید کنند و در این زمینه به پنج میلیون واکسن روتاویروس در سال نیاز است و مشتری آن نیز وزارت بهداشت خواهد بود، همچنین برای صادرات نیز می‌توان اقدام کرد.

 

رئیسی با اشاره به آمار سالانه 170 هزار بستری ناشی از مشکلات گوارشی در افراد زیر 5 سال با میانگین 4 روز بستری به اهمیت چالش‌های مقاومت دارویی آنتی بیوتیک که در سه چهار دهه آینده منجر به مرگ 35 میلیون مرگ در جهان خواهد شد، پرداخت.

 

وی همچنین از برنامه‌های آینده وزارت بهداشت از جمله تجمیع واکسن تزریقی فلج اطفال با واکسن پنوموکوک پرداخت.


گفتنی است، روتاویروس‌ها شایع ترین عامل اسهال کودکان است و این واکسن که مورد تایید سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذا و دارو است، در سنین 2، 4 و 6 ماهگی قابل استفاده است و در حال حاضر واکسیناسیون برای سنین کودکان دو ماهه آغاز شده است.

 

  • گروه اخبار : اخبار
  • کد خبر : 342347
:
کلیدواژه ها
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

تصاویر

نظرات

0 کامنت برای این مطلب وجود دارد

کامنت

Template settings