جلسه مشترک سفیر افغانستان و رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران

| تاریخ ارسال: ۱۳۹۸/۷/۹ |
جلسه  مشترک سفیر افغانستان و رئیس  دانشگاه علوم پزشکی ایران
به نقل از  روابط عمومی معاونت بین الملل: در نشست مورخ 8 خرداد ماه که با حضور دکتر کوهپایه زاده رئیس دانشگاه، معاونین و سفیر افغانستان برگزار گردید،
 دکتر مقتدایی معاون بین الملل   ضمن خیر مقدم به سفیر افغانستان به معرفی دانشگاه پرداخت و گفت دانشگاه علوم پزشکی ایران دارای بیش از 1000 هیئت علمی، 12 دانشکده، 18 بیمارستان و45 مرکز تحقیقاتی می باشد و در سال 2019 رنکینگ آن 601-800 می باشد. وی بیان کرد: این دانشگاه نسبت به آموزش دانشجویان افغان با همکاری UNFPA (صندوق جمعیت سازمان ملل متحد اقدام  نموده است.در ادامه  دکتر کوهپایه زاده به آموزش 41 دانشجوی افغان در مقطع کاردانی و کارشناسی و 10 دانشجوی کارشناسی ارشد اشاره نمود و گفت که در ایران نیازی برای درمان، تشخیص و ارجاع به خارج از کشور وجود ندارد. در ضمن با توجه به قیمت ارز ، درمان در ایران بسیار به صرفه می باشد. رئیس دانشگاه اظهار کرد:
در حال حاضر افغانستان بسیاری از بیمارانش را برای درمان به هند می فرستد که هزینه ی بیشتری نسبت به ایران دارد و علاوه بر آن ایران تجربه ی بیشتری در نظام سلامت دارد.
به گفته ایشان کشور
ایران در اجرا و برنامه ریزی شبکه سلامت توانایی مشاوره و ارائه ی خدمات را دارد.همچنین
ایران در زمینه ی شاخص های نظام سلامت دارای وضعیت خوبی ست و آمادگی آموزش و همکاری با کشور افغانستان در تمامی زمینه های سلامت را دارد.
سپس محقق عبدل الغفور لیوال سفیر افغانستان از اموزش 41 نفر دانشجوی افغان مامایی در دانشگاه ایران تشکر نمود و آن را برای افغانستان بسیار مفید فایده دانست. ایشان دلیل مراجعات افغان ها به هندوستان جهت درمان را سهولت دریافت ویزا دانست و ابراز امیدواری کرد با تسهیل شرایط دریافت ویزا برای افغان ها توریسم سلامت در ایران رونق یابد. ایشان از دکتر کوهپایه زاده جهت تحصیل دانشجویان افغان درخواست تخفیف بیشتری نمود.
در ادامه  جمال انصاری رایزن علمی و دانشجویی سفارت افغانستان درخصوص  آموزش 40 نفر دانشجوی ماما تقدیر کرد  و ابراز امیدواری نمود : با اعمال تخفیف های جدید تعداد دانشجویان افغان به 1000 نفر افزایش یابد.
سپس دکتر کوهپایه زاده رواج طب سینوی یا سنتی را یکی از زمینه های همکاری خوب بین دو کشور قلمداد نمود.
 گفتنی است دکتر توکلی معاون  درمان دانشگاه در این جلسه بیان کرد: تخصص طب اورژانس در ایران  تاریخچه ی17 ساله دارد. و در حال حاضر امکان آموزش 20 نفر از پزشکان عمومی افغان در این رشته را در یک دوره ی سه ساله داریم.همچنین
دکتر متولیان معاون تحقیقات  هم، امکان آموزش در دوره ی MPH  (گواهی عالی بهداشت عمومی) برای افغان ها میسر دانست. وی گفت: دوره های PHD by Research  در 46 مرکز تحقیقاتی و 4 پژوهشکده در حال اجرا می باشد.

دفعات مشاهده: 71 بار   |   دفعات چاپ: 8 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر